Štyroch mladíkov obvinili z vlámania do niekoľkých chatiek

19.06.2012 Svidník

Svidník 19. júna (TASR) - Svidníckym policajtom sa podarilo v uplynulých dňoch objasniť štyri prípady krádeže vlámaním do chatiek vo Svidníku a okolitých obciach. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že z prečinu krádeže sú obvinení traja mladíci vo veku 17, 18 a 19 rokov z Vyšného Komárnika v okrese Svidník a jeden 14-ročný zo Svidníka.
"K prvej krádeži došlo 17. februára vo svidníckej záhradkárskej osade Makovica. Podľa obvinenia bol 17-ročný chlapec pri všetkých štyroch krádežiach, 18-ročný pri troch, 19- a 14-roční chlapci pri jednej," objasnil Džobanik. Dvaja z obvinených, 17-ročný a 18-ročný, pri prvej krádeži prišli okolo 22. hodine k jednej z chát, na ktorej mali vykopnúť vchodové dvere. Následne vošli dnu, odkiaľ zo steny pravdepodobne zobrali kľúče a otvorili nimi dvere na verandu a horné poschodie chaty. Podľa hovorcu mali odtiaľ potom ukradnúť motorovú pílu a jelení zhod.
"O niekoľko dní neskôr, 24. februára, prišiel 17-ročný obvinený mladík do záhradkárskej osady Makovica znova, avšak tentoraz so 14-ročným Svidníčanom. Vo večerných hodinách mali na jednej z chát opäť vykopnúť dvere a ukradnúť z nej elektrocentrálu," doplnil Džobanik. Tretia krádež sa stala 9. marca v katastri obce Stročín v okrese Svidník. Vo večerných hodinách sa 17- a 18-roční obvinení mali vlámať do jednej z miestnych chát. Na okne najprv odtiahli mrežu, následne rozbili sklo a cez vzniknutý otvor vošli dnu. Z chaty potom mali ukradnúť chladič na víno.
K štvrtej krádeži došlo podľa hovorcu v dňoch 6. až 11. mája, pričom podľa obvinenia sa jej mali dopustiť traja obvinení mladíci z Vyšného Komárnika. "Vo večerných hodinách prišli k poľovníckej chate v katastri obce Vyšný Orlík v okrese Svidník, na ktorej mali vytrhnúť okenicu a cez vzniknutý otvor vojsť dnu. Zvnútra následne ukradli tri jelenie trofeje," dodal Džobanik.
Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola podľa neho vyčíslená na viac ako 1700 eur. Polícia stíha všetkých štyroch obvinených mladíkov na slobode.
 

Vyberte región